В аеропорту Анголи виявили новий штам коронавірусу

Читать на русском
В аеропорту Анголи у туристів виявили новий штам коронавірусу з 34 мутаціями - варіант SARS-CoV-2 з великою кількістю змін може бути заразною або краще придушувати імунний захист організму.

В аеропорту Анголи у туристів виявили новий штам коронавірусу з 34 мутаціями - варіант SARS-CoV-2 з великою кількістю змін може бути заразною або краще придушувати імунний захист організму.

Препринт наукового дослідження був опублікований на порталі medrxiv.

У «британського» і «південноафриканського» штамів вірусу мутацій вдвічі менше.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

У березні цього року автори дослідження отримали 118 зразків мазків із носоглотки, зібраних у період із червня 2020 року по лютий 2021 року.

«Ми виявили новий об'єкт, який представляє особливий інтерес, у трьох мандрівників із Танзанії, які разом пройшли тестування в аеропорту в середині лютого. Геноми вірусів, виявлених у них, були практично ідентичними й представляли собою вкрай змінену послідовність спадкової лінії А», - заявили вчені.

Новий штам коронавірусу отримав тимчасову назву A.VOI.V2. У послідовності його ДНК знайдена 31 заміна амінокислот (важливі функціональні заміни), 11 із яких у шипах вірусу. Також виявлені три делеції, тобто перебудови в хромосомах, при яких випадає один або декілька із ділянок.

«Хоча ми виявили лише три випадки захворювання цим новим штамом, це вимагає термінового розслідування, оскільки в країні, де цей штам був виявлений, епідемія в значній мірі не задокументована та існує мало заходів громадської охорони здоров'я для запобігання поширенню всередині країни і за її межами», - йдеться в повідомленні.

Раніше в Європі заявили про досягнення критичної точки в кількості жертв пандемії коронавірусу - 12 квітня їхня кількість перевищила один мільйон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: