Екскерівницю філії «Укрзалізниці» підозрюють у службовій недбалості

Читать на русском
Екскерівницю філії УЗ підозрюють в тому, що під час перебування на посаді вона завдала шкоди довкіллю на 495 мільйонів гривень.
фото УНИАН

Колишнього директора філії «Укрзалізниці» підозрюють в тому, що під час перебування на посаді вона завдала шкоди довкіллю на 495 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишній виконувачці обов’язків директора філії «Центру управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Під час слідств встановили, що виконувачка обов’язків директора не забезпечила належне оформлення спеціальних дозволів на проведення вибухових робіт і не припинила їх на виробничому підрозділі філії - «Пенізевицький кар’єр».

Йдеться про 5 незаконних вибухів з травня 2017 року по жовтень 2018 року. Тоді видобули майже 219 тисяч кубічних метрів габро-анортозиту, граніту та габро-нориту.

Жінці загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з можливим штрафом від 4250 до 12 750 гривень.

Нагадаємо, співробітники ДБР у четвер, 8 квітня, влаштували обшуки у головному офісі «Укрзалізниці» в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: