ДТП з українцями у Польщі: водій не визнає провини

Читать на русском
У Польщі прокуратура висунула звинувачення водієві українського автобуса, який потрапив у ДТП в ніч на 22 березня. Однак він не визнає свою провину.
Фото - РАР.

У Польщі районна прокуратура міста Ярослав висунула звинувачення водієві українського автобусу, який потрапив у ДТП в ніч на 22 березня в Підкарпатському воєводстві Польщі. Однак він не визнає свою провину.

Про це повідомила заступник районного прокурора Ярослава Божена Гараш-Волошина, передає Укрінформ.

Статистика смертельних ДТП: скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози влада дає на майбутнєВ Україні вже більше трьох років працює програма безпеки дорожнього руху. Скільки витратили грошей і які результати, розібралося Слово і діло.

«Підозрюваний не визнав провину і виклав свою версію подій. До нього застосовано запобіжний захід у вигляді щоденної реєстрації у відділенні поліції, вилучення паспорта і заборони на виїзд з країни», - сказала вона.

За словами заступника прокурора, водієві пред'явлено звинувачення на підставі статті 173 п. 2 Кримінального кодексу Польщі - ненавмисне доведення до катастрофи в наземному русі, яке передбачає ув'язнення терміном від 6 місяців до 8 років.

Зараз проводяться слідчі дії, які повинні однозначно встановити причини ДТП. Збір і аналіз матеріалу займе як мінімум місяць.

Нагадаємо, в ніч на 22 березня у Підкарпатському воєводстві, біля Кошице, в аварію потрапив український автобус Вроцлав-Чернівці. Він з'їхав з дороги і перекинувся у рів. В результаті ДТП одна людина (водій, який не перебував за кермом) загинула на місці, п'ятеро людей отримали травми.

За два тижні до цього, у ніч на 6 березня, в тому ж місці потрапив у ДТП ще один український автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 осіб. Загинули 6 людей, понад 30 постраждали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: