Пандемія призвела до погіршення ситуації з правами людини – Amnesty International

Читать на русском
У Міжнародній правозахисній організації Amnesty International повідомили про погіршення ситуації з правами людини в усьому світі під час пандемії коронавірусу.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International повідомили про погіршення ситуації з правами людини в усьому світі під час пандемії коронавірусу.

Про це йде мова в звіті Amnesty International.

Найважче довелося жінкам, представникам ЛГБТ, біженцям, трудовим мігрантам, працівникам охорони здоров'я, людям, зайнятим у тіньовому секторі економіки.

«Пандемія COVID-19 різко оголила й підсилила нерівність всередині країн та між ними, а також продемонструвала кричуще нехтування наших лідерів загальнолюдськими цінностями», - заявила генеральний секретар Amnesty International Аньєс Калламар.

Вакцина: історія появи, користь і побічні ефектиІсторія появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь – на відео Слово і діло.

У тексті йдеться, що влада низки країн Європи і Центральної Азії використовує пандемію для розширення своїх повноважень, придушення свобод та ігнорування зобов'язань в галузі прав людини. Крім того, автори доповіді стверджують, що через пандемію у багатьох країнах було впроваджено надзвичайний стан, і не менше десяти держав відступили від положень Європейської конвенції з прав людини.

«У кризовій ситуації такі кроки допустимі, проте обмеження мають бути тимчасовими, необхідними і пропорційними», - підкреслили в організації.

Також правозахисники прийшли до висновку, що низка країн, зокрема, Угорщина, Польща, Румунія і Франція зловживали існуючими і новими правовими нормами, щоб «обмежувати свободу вираження думок».

Раніше «Слово і діло» писало про те, які є легальні способи зробити щеплення від COVID-19, не чекаючи своєї черги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: