Італія закрила Венецію для великих лайнерів

Читать на русском
Уряд Італії схвалив декрет, який забороняє великим круїзним лайнерам входити у Венеціанську лагуну.
more-turiv

Уряд Італії схвалив декрет, який забороняє великим круїзним лайнерам входити у Венеціанську лагуну.

«Рада міністрів за пропозицією голови Маріо Драгі, міністра стійкої інфраструктури і транспорту Енріко Джованніні і міністра культури Даріо Франческіні затвердив декрет-закон, який вводить термінові положення про транспорт і регулюванні руху круїзів у Венеціанській лагуні», - йдеться в повідомленні на сайті уряду.

Згідно з декретом, портова адміністрація Північного Адріатичного моря повинна буде провести конкурс ідей, щоб зібрати пропозиції та проекти техніко-економічного обґрунтування будівництва причалів для суден розміром понад 40 тис. тонн, а також для контейнеровозів, які використовуються для трансокеанських перевезень.

Змінити маршрут великогабаритних суден у Венеції вирішили після того, як у венеціанському каналі Джудекка зіткнулися круїзний лайнер MSC Opera і туристичний теплохід Michelangelo. Тоді кілька людей опинилися у воді, а двоє отримали легкі поранення.

Раніше Асоціація венеціанських гондольєрів прийняла рішення скоротити максимальну кількість пасажирів у човнах до п'яти осіб.

Нагадаємо, контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал 24 березня, раніше зняли з мілини.

На новинах про блокаду каналу зросли ціни на нафту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: