У Раді збирають підписи за проведення позачергового засідання для звільнення Степанова

Читать на русском
У Голосі збирають підписи за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова через складну ситуацію з коронавірусом в Україні.

У «Голосі» збирають підписи за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова через складну ситуацію з коронавірусом в Україні.

Про це повідомила нардеп від фракції «Голос» Олександра Устінова.

За словам нардепа, лише за вчорашній день 421 українець помер від коронавірусу, але більшість з цих людей можна було б врятувати, якби вони були провакциновані, і в лікарнях вистачало обладнання. 46 тисяч українців перебувають зараз у лікарнях. Це найвища кількість госпіталізацій у всій Європі.

«Цифри ці насправді набагато страшніші, оскільки кожний 3 тест, зроблений в Україні позитивний (36%). В Європі - це 7%. Тому множте кількість інфікованих щонайменше на 4-5. Це катастрофа», - повідомила Устінова.

Нардеп повідомила, що персональну відповідальність за цю катастрофу несе міністр Степанов та кожний народний депутат, який відмовляється підписуватися під постановою про зібрання позачергового засідання, щоб звільнити його.

Устінова повідомила, що наразі 90 народних депутатів підписались під тим, щоб провести позачергове засідання парламенту та звільнити Степанова та опублікувала їхні прізвища.

Раніше повідомлялося про те, що у Верховній раді зареєстрували проєкт постанови №3938 про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: