Степанов прогнозує стрибок захворюваності на коронавірус в Україні

Читать на русском
Степанов прогнозує, що в підсумку навіть при дотриманні обмежень Україна вийде на показник у 25 тисяч хворих на добу.
Максим СтепановФото УНИАН

У найближчі кілька тижнів в Україні значно зросте кількість випадків захворювання на коронавірус. Кількість випадків на добу може зрости до 25 тисяч проти 18 тисяч станом на 26 березня.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Мінімум ще два-три тижні будемо рости. У нас може йти зростання по різних регіонах, і це важкий період, тому що третя хвиля супроводжується новим штамом вірусу, який агресивніше, так званий «британський» вірус. Він «помолодшав», більш контагіозний, тобто втричі більше людей заражається при спілкуванні, зменшений інкубаційний період, змінена клінічна картина. Дуже багато важких хворих, і це викликає велику напругу у нас, лікарів», - заявив глава МОЗ.

Від коронавірусу найчастіше помирають люди в чотирьох областяхВ Україні найвища смертність від коронавірусу в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Львівській областях.

Степанов прогнозує, що в підсумку навіть при дотриманні обмежень Україна вийде на показник у 25 тисяч хворих на добу.

«Ми бачимо, що коли заходи дотримуються, у нас є приклади... Це Івано-Франківська область, Закарпатська, Чернівецька, які протягом 4-х тижнів на червоному рівні небезпеки. І думаю, що найближчими днями ми будемо їх виводити в помаранчевий або навіть жовтий рівень, тому що там позитивна динаміка за рівнем госпіталізації та захворюваності. Ми рухаємося за логікою адаптивного карантину. Водночас про доцільність введення на всій території одночасно. Івано-Франківська область вже не вимагатиме таких жорстких карантинних обмежень, ми повинні знаходити баланс між епідеміологією, бізнесом, життям країни», - сказав Степанов.

Нагадаємо, в Україні за добу 26 березня новий антирекорд - понад 18 тисяч хворих на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: