У Києві вбито активіста, затримали трьох підозрюваних – прокуратура

Читать на русском
Слідство з'ясувало, що зловмисники після тортур вбили викраденого і сховали його тіло в покинутій канаві в Київській області.
Канава, в якій було виявлено тілоFacebook

У Києві затримано трьох підозрюваних у викраденні та вбивстві громадського активіста і добровольця.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що у загиблого виник конфлікт із затриманими. Згідно з даними видання УП, загиблий - Олександр Мандич, громадський активіст і доброволець-ветеран з позивним «Ташкент».

«Згідно з матеріалами слідства, пізно ввечері 24 березня 2021 року зазначені особи, перебуваючи у квартирі 37-річного потерпілого на Печерську, близько години утримували його проти волі та завдавали удари в різні частини тіла. Після цього в напівсвідомому стані чоловіка силою посадили в автомобіль і вивезли в невідомому напрямку», - наголошується в повідомленні.

Пізніше завдяки зусиллям Управління карного розшуку ГУ НП у місті Києві, Печерського управління поліції ГУ НП у Києві та прокурорів Печерської окружної прокуратури вдалося викрити та затримати ймовірних викрадачів. Слідство з'ясувало, що зловмисники після тортур вбили викраденого і сховали його тіло в покинутій канаві в Київській області, де воно і було виявлено 28 березня. На тілі були наявні множинні травми, сліди тортур і ножові поранення.

Зараз експерти встановлюють причину смерті та механізм заподіяння травм. Також встановлюються мотив злочину і можливі співучасники. Всім трьом затриманим повідомили про підозру згідно з п.12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним безальтернативних запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у вівторок, 16 березня, під Києвом у Боярці стався вибух, який пошкодив кілька машин і будинків. Під час вибуху загинула людина.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: