«Редколегія» на Skrypin.ua: протести під ОПУ, справа Семенченка та що відбувається у «Голосі»

Читать на русском

Сьогодні в Редколегії на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Роман Скрипін та Катерина Супрун обговорюватимуть основні теми цього тижня разом із гостями студії журналістом Леонідом Швецем та Богданом Буткевичем (Цензор.НЕТ).

20 березня під ОПУ відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка. Учасники мітингу пошкодили будівлю - розмалювали стіни і побили скло. Правоохоронці вже повідомили про підозру 5 активістам за статтею хуліганство.

Пізніше було відкрито ще одне провадження за фактом навмисного знищення або пошкодження майна.

Двох учасників акції - Євгенія Строканя і Влада Стафійчука (Сорда) - суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

РЕДКОЛЕГІЯ - Офіс президента, Семенченко, Голосskrypin.ua

Також на цьому тижні депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин заявив, що йому і ще деяким нардепам з фракції винесли попередження про можливе виключення з партії.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала ексдепутата Семена Семенченка і «агента НАБУ» Євгена Шевченка за підозрою в створенні незаконного збройного формування - «приватної військової компанії».

За версією слідства, Семен Семенченко та Євген Шевченко є можливими організаторами і учасниками протиправної схеми з ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

Тепер їм та іншим організаторам повідомлено про підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Співробітники СБУ провели близько 80 обшуків за адресами офісного приміщення, місць проживання, тимчасового перебування та тренування фігурантів справи в столиці, Київській та Донецькій областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: