Ситуація з COVID-19 на Прикарпатті почала поліпшуватися

Читать на русском
Після місяця строгого карантину в Івано-Франківській області спостерігаються перші ознаки спаду захворюваності на коронавірус.

Після місяця суворого карантину в Івано-Франківській області спостерігаються перші ознаки спаду захворюваності на коронавірус.

Про це заявила заступник мера Іван-Франківська Вікторія Дротянко у вівторок, 23 березня.

«Ми бачимо, і це підтверджують також медики, захворювання на коронавірус станом на зараз пішло на спад. Сподіваємося, що протягом цього тижня після моніторингу воно дійсно піде на спад, і це дозволить відкрити садки або школи», - сказала Дротянко.

Начальниця міського управління охорони здоров'я Марія Бойко зазначила, що про реальне зниження поки що говорити зарано.

«За останній тиждень маємо деяке зниження захворюваності в місті. Відсотків на 15-20 у порівнянні з попереднім тижнем. Але я б хотіла, щоб це було 2-3 тижні, тоді можна говорити про реальне зниження, поки це ситуативно», - додала Бойко, повідомляє Курс.

У лікарнях Івано-Франківська зараз перебвають 526 ковід-пацієнтів.

«За добу 46 дорослих і шість дітей з пневмоніями госпіталізовано. Два тижні тому у нас за добу надходило в межах 80-100 осіб. Зараз значно нижче, але це ситуація. Поки ми не маємо стабільного зниження», - підкреслила вона.

Головний лікар Коломийської ЦРЛ Андрій Кошкін також відзначив деяке зменшення кількості хворих.

«У стаціонарі перебуває 147 пацієнтів, з них вісім перебувають у реанімації - один на ШВЛ і шестеро на CPAP-терапії. За минулий тиждень до нас надійшло 55 пацієнтів з коронавірусом, померло 17 пацієнтів», - розповів він місцевому каналу НТК, зазначивши, що локдаун дозволив трохи знизити захворюваність, але розслаблятися поки що зарано.

«Ми колись вважали, якщо нежить є - це не коронавірус. Зараз навпаки, коли є нежить - це, можливо, коронавірус. Він модифікувався. Тому застерігаю й надалі дуже берегтися, використовувати захист: маски, руки, дистанція - цього ніхто не скасовував», - резюмував лікар.

Раніше Кабмін зобов'язав мешканців «червоної» зони носити маски на вулицях і в парках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: