У Харкові вийшли на мітинг працівники театрів

Читать на русском
Працівники харківських театрів вийшли на протест під облдержадміністрацію. Вони вимагають належного фінансування, аби не виникала заборгованість із зарплати.
Фото: ukrinform.ua

Працівники харківських театрів вийшли на протест під облдержадміністрацію. Вони вимагають належного фінансування, аби не виникала заборгованість із зарплати.

Про це пише «Укрінформ».

Близько півтори сотні учасників акції скандували «Де мої 16 тищ – тидищ», адже голова Харківської ОДА Айна Тимчук заявила, що середня зарплата в театрах становить 16,5 тис. грн.

Працівники театрів вимагають, щоб у бюджеті замість пункту «підтримка театрів» було прописане саме фінансування.

Середня зарплата в Україні: як змінювалася останні 8 роківСередня зарплата в Україні в січні 2021 року склала 12 тисяч 223 гривні або трохи більше 437 доларів.

«Ми вимагаємо, щоб була не кинута подачка, а терміново переглянутий бюджет. Я думаю, депутати облради – якщо ми переглянемо їхні передвиборчі програми, то буквально в кожній знайдемо пункт про розвиток і підтримку культури. То їм треба це згадати, а якщо вони не самі писали свої програми, то їх саме час прочитати», – розповів учасник мітингу Степан Пасічник.

Заступник голови ОДА Антон Деньгуб вийшов до учасників акції і повідомив, що на сьогодні питання заборгованості вирішене. Він також додав, що не йдеться про скорочення фінансування, але поки обласна рада не погодила потребу навіть на пів року – з 73 млн виділили 54.

Раныше ми писали, що прихильники активіста Сергія Стерненка готують ще одну акцію протесту під Офісом президента у Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: