Бойовики розміщують бронетехніку в житлових кварталах і ставлять міни – ОБСЄ

Читать на русском
Бойовики ховають техніку, прикриваючи її від обстрілів житловими кварталами населених пунктів, а також обкладаються мінними полями
Офіцери СЦККМіноборони України

Проросійські бойовики та російські окупанти продовжують грубо порушувати положення Мінських домовленостей. Вони ігнорують умови відведення бронетехніки та важкого озброєння, прикриваються цивільними, мінують свої позиції.

Про це повідомляє Спільний центр з контролю і координації з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Так, БПЛА місії малого радіусу дії, проводячи моніторинговий політ над Луганською областю, зафіксував бронетранспортер БТР-80, замаскований в житловому кварталі села Стукалова Балка в 9 км від окупованого Луганська.

Ряд порушень фіксується також в Донецькій області - там безпілотник ОБСЄ при прольоті біля населеного пункту Логвинове виявив бронетранспортер МТ-ЛБ і зенітну установку ЗУ-23. Крім того, окупанти розмістили на під'їздах до Логвинового мінні поля, в тому числі замінувавши ділянку міжнародної траси Е40. А поблизу населеного пункту Новобешеве у 21 км від окупованого Донецька ОБСЄ виявила п'ять буксируваних знарядь невстановленого калібру і типу.

Раніше Сполучені Штати Америки в сьому річницю початку роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зажадали від Росії не заважати роботі місії.

Нагадаємо, днями ОБСЄ підтвердила загибель цивільного під вогнем біля Богданівки в лютому 2021 року.

Також повідомлялося, що СММ ОБСЄ виявила мінні загородження біля Петровського на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: