З'ясувалося, скільки українців захворіли на коронавірус повторно

Читать на русском
В Україні 1360 офіційно підтверджених повторних випадків захворювання на коронавірус з початку пандемії.
скрін з відео

За час пандемії в Україні зареєстровано майже 1400 повторних випадків захворювання на COVID.

Про це під час пресконференції у четвер, 18 березня, розповів гендиректор Центру громадського здоров'я Роман Родина.

Як довго залишається імунітет проти коронавірусу – висновки вченихЛюди, які перехворіли на коронавірус, зберігають до нього імунітет, проте вони захищені від хвороби протягом певного часу, а не на все життя

За його словами, повторний діагноз COVID-19 був визначений у період від двох до восьми місяців після одужання. Такі дані представили обласні лабораторні центри.

«Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз і були внесені в електронну систему епіднагляду як ті, що одужали, і потім через деякий час їм знову був поставлений діагноз COVID-19. Станом на позавчора, тобто на 16 число, таких людей 1360», - сказав Родина.

При цьому він додав, що якщо людина перехворіла на COVID, то немає гарантій того, що вона не захворіє повторно. Причина - антитіла, за різними даними, вони зберігаються в організмі лише від 2 до 4 місяців.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили рекордну кількість випадків COVID з початку року - понад 15 тисяч. За весь час пандемії підтверджено понад 1,5 млн хворих, понад 29 тисяч - померли, а майже 1,25 млн - одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: