В ООН розказали, як погода впливає на поширення COVID-19

Читать на русском
Експерти з Всесвітньої метеорологічної організації стверджують, що коронавірус довше зберігає життєздатність при більш низьких температурах.
Фото - «Слово і діло».

Експерти з Всесвітньої метеорологічної організації стверджують, що коронавірус довше зберігає життєздатність при більш низьких температурах.

«Хоча коронавірус довше зберігає життєздатність при більш низьких температурах, динаміка його поширення пов'язана в першу чергу з запобіжними заходами, а не з метеорологічними факторами», - йдеться в повідомленні на сайті ООН.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

За їх словами, навіть з потеплінням не варто послаблювати пильність у боротьбі з COVID-19, відмовлятись від масок і вирушати в подорожі.

Як відомо, у перший рік хвилі пандемії інфекції спостерігалися і в теплу пору року і в теплих регіонах, а тому немає жодних гарантій, що це не повториться цієї навесні і влітку.

Але в цілому в доповіді йдеться про те, що сезонність, безумовно, впливає на поширення респіраторних вірусних інфекцій. Так, на осінньо-зимовий період припадає пік захворюваності на грип та в коронавирусными інфекціями. І COVID-19, можливо, теж стане сезонним захворюванням.

Нагадаємо, в Україні коронавірус діагностували в 11 833 осіб. Одужали 5 467 пацієнтів, ще 289 померли.

Раніше ми писали, що за прогнозом міністра культури і інформполітики Олександра Ткаченка, криза туристичної галузі через пандемію коронавірусу триватиме приблизно до кінця 2023 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: