Болгарія відкриється для туристів з травня

Читать на русском
Туристичний сезон у Болгарії відкриється 1 травня, але з карантинними обмеженнями і дотриманням заходів санітарно-епідеміологічної безпеки.
Фото з відкритих джерел

Туристичний сезон у Болгарії відкриється 1 травня, але з карантинними обмеженнями і дотриманням заходів санітарно-епідеміологічної безпеки.

Про це у Facebook написала віцепрем'єр і міністр туризму Болгарії Маріяна Ніколова.

Влада Болгарії готова створити для іноземних туристів «зелений коридор» – ті, хто перехворів на коронавірус, пройшов вакцинацію або має негативний тест на COVID, зможуть перетнути кордон і відвідати курорти.

Паспорт COVID-вакцинації стане реальністю: що вже відомоВ Європі готуються запровадити паспорти вакцинації від коронавірусу. Що вже відомо і чи буде такий документ в Україні.

У понеділок, 15 березня, затвердять правила щодо об'єктів розміщення, ресторанів і кафе, а також місць для розваг туристів. Міністр туризму додала, що вимоги для в'їзду туристів до Болгарії вже розроблені та узгоджені.

«На наступному тижні Євросоюз прийме рішення про так званий «сертифікат про стан здоров'я», і болгарський уряд підтримує цю позицію», – сказала вона.

Нагадаємо, у Європейській комісії анонсували, що 17 березня представлять проєкт паспорта вакцинації. Планується, що буде створена база даних для реєстрації щеплень і персоналізованого QR-коду для вакцинованих громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: