Постпред РФ в ОБСЄ прокоментував рішення Києва про добудову дамби на Північно-Кримському каналі

Читать на русском
Представник країни, що окупувала Крим, обурений фактом того, що Україна не збирається постачати воду на анексований півострів
Північно-Кримський каналru.krymr.com

Рішення офіційного Києва завершити добудову дамби на Північно-Кримському каналі з метою повного перекриття водопостачання окупованого Росією Криму «може прирівнюватися до спроби геноциду».

Про це заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич на онлайн-засіданні Постійної ради 4 березня, повідомляє «Крим. Реалії».

«Хіба це можна назвати турботою про людей, яких Київ номінально вважає своїми громадянами? Нагадаю, право на воду є необхідною умовою для реалізації інших прав людини, що підтверджено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 64/292 та практикою Європейського суду з прав людини. Взагалі, позбавлення доступу населення до води може прирівнюватися до спроби геноциду», - заявив постпред країни-окупанта.

Крім цього, Лукашевич заявив, що через перекриття каналу нібито постраждала Херсонська область, в першу чергу - її екологія.

Нагадаємо, Київ планує завершити добудову загороджувальної дамби на 107 кілометрі Північно-Кримського каналу. Дамба унеможливить постачання води на окупований Росією Крим до повної деокупації півострова, а також поліпшить меліорацію в Херсонській області.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Раніше повідомлялося, що Україна буде блокувати будівництво установки для опріснення води в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: