ВООЗ назвало пандемію коронавірусу найсильнішою травмою світу з часів Другої світової війни

Читать на русском
У ВООЗ наголосили на важливості в такій ситуації державних програм відновлення та підтримки психічного здоров'я населення
Ілюстративне фотоAP Photo

Пандемія COVID-19 виявилася для світу значно більш травмуючою, ніж відбулася в середині двадцятого століття Друга світова війна. Цей факт надалі матиме далекосяжні наслідки для світу.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус, повідомляє в суботу, 6 березня, китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

«Через те, що Друга світова війна торкнулася багато людей, світ пережив масову травму. Тепер же з пандемією COVID - 19 з великим масштабом, ще більше людей постраждало, майже весь світ... Державам слід бачити це саме так і готуватися до цього», - зазначив генеральний директор ВООЗ, звернувши увагу на те, що «світова травма» перевершує отриману світом під час Другої світової.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Виконавчий директор Програми надзвичайних ситуацій у сфері охорони ЗДОРОВ'Я ВООЗ Майкл Райан наголосив на важливості в такій ситуації державних програм відновлення та підтримки психічного здоров'я населення.

«Ментальному здоров'ю та психологічній підтримці осіб і громад слід надавати важливого значення у всіх планах відновлення», - заявив він.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) висловила стурбованість зростанням рівня недовіри до вакцинації в усьому світі. Експерти ВООЗ побоюються, що це може призвести до зриву вакцинаційної кампанії в результаті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: