Папа Римський відвідає Ірак

Читать на русском
Папа Римський Франциск розпочинає чотириденний візит до Іраку, де зустрінеться з представниками керівництва країни, духовенства та підтримає іракських християн.
Фото з відкритих джерел.

Папа Римський Франциск розпочинає чотириденний візит до Іраку, де зустрінеться з представниками керівництва країни, духовенства та підтримає іракських християн.

Це перший візит до Іраку глави католицької церкви і перша поїздка понтифіка за кордон із початку пандемії коронавірусу COVID-19.

Папа Римський закликав усіх вакцинуватися від коронавірусуПапа Римський Франциск закликав усіх людей вакцинуватися від коронавірусної інфекції, зазначивши, що це етичний обов’язок кожного.

За даними журналіста британської телерадіокорпорації BBC Марка Ловена, який супроводжує Папу Римського, на зустрічах із політичними та релігійними лідерами Іраку глава католицької церкви виступить із закликом до миру.

Як очікується, у Багдаді Папу Римського Франциска зустрінуть глава уряду Іраку Мустафа аль-Казимі та президент Бархам Саліх. Потім Папа зустрінеться з єпископами та іншими представниками духовенства у католицькій церкві Богоматері-рятівниці.

У суботу понтифік вилетить до міста Ан-Наджаф. У неділю він вирушить до міста Мосул на півночі Іраку.

Під час візиту для захисту Папи буде задіяно майже 10 тис. співробітників іракських сил безпеки, а також впроваджено цілодобову комендантську годину, щоб обмежити поширення COVID-19.

Нагадаємо, Папа Римський вакцинувався від коронавірусу вакциною компанії Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: