У Генштабі розповіли, скільки строковиків хочуть призвати цієї весни

Читать на русском
В Україні в цьому році під час весняного призову на строкову військову службу планують призвати понад 14 тисяч юнаків.
armyinform.com.ua

В Україні в цьому році під час весняного призову на строкову військову службу планують призвати понад 14 тисяч юнаків.

Про це в четвер, 4 березня, повідомляє АрміяInform з посиланням на представника Генштабу ЗСУ полковника Володимир Єременко.

Тотальна мобілізація: як може здійснюватися призов жінок і чоловіків у разі потребиЕксперт пояснив, що законодавство України передбачає тотальну мобілізацію у разі забезпечення оборонних завдань під час воєнного стану.

За його словами, з числа всіх призовників служитимуть у ЗСУ - 6 500 хлопців, Нацгвардії - 4 646, Держприкордонслужбі - 2 500, Держспецслужби транспорту - 600 чоловік.

Єременко, що для проведення призову на строкову військову службу на 1 призовника закладені витрати в 5 244 грн. З них 4 540 - для виплати грошової допомоги громадянам, яких призвуть.

Він підкреслив, що строковики служитимуть у всіх військових частинах, їх не залучатимуть до виконання завдань в районі проведення ООС. Вони будуть виконувати допоміжні функції в пунктах постійної дислокації, будуть нести службу для забезпечення життєдіяльності військової частини.

Крім того, понад 6 000 строковиків планують звільнити з військової служби у першому півріччі 2021 року.

Нагадаємо, в Україні з лютого 2021 змінилися правила призову до Збройних сил. В цьому році призов на строкову військову службу буде проведено протягом квітня - червня і протягом жовтня - грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: