У Словаччині посилили карантин

Читать на русском
Карантин у Словаччині з 3 березня. У країні буде введено комендантську годину та обов'язкове носіння в громадських місцях респіраторів замість медичних масок.
Фото - trans.info

Уряд Словаччини ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень через пандемію. У країні буде введено комендантську годину та обов'язкове носіння в громадських місцях респіраторів замість медичних масок.

Комендантську годину введуть із 3 березня. Вона буде діяти з 20:00 до 1:00. У цей час буде заборонено залишати будинок, крім як для поїздок на роботу або до лікаря. При цьому з 5:00 до 20:00 будуть діяти обмеження, за яким громадянам буде заборонено залишати будинок без поважної причини, яка повинна підтверджуватися документами, пише «TA3.

Сім областей України на межі потрапляння в «червону зону» – ЛяшкоСьогодні ці області знаходяться в «помаранчевій» зоні адаптивного карантину. Однак в них зростає кількість хворих.

Навчальні заклади поки що будуть працювати, проте якщо батьки працюють віддалено або безробітні - їх діти повинні залишатися вдома.

З 8 березня в країні буде обов'язковим носіння респіраторів FFP2 в магазинах і громадському транспорті, а з 15 березня - вони стануть обов'язковими у всіх громадських місцях. Медичні маски можуть використовувати лише діти.

Такі обмеження діятимуть до 21 березня.

Нагадаємо, Україну розділили на нові карантинні зони.

У «червоній» зоні Буковина та Прикарпаття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: