Синоптики дали прогноз на перший місяць весни

Читать на русском
У березні середня місячна температура в Україні очікується в межах від 0 до 6 градусів тепла, в Криму до 3 градусів тепла.
Фото: Леонід Тітт

У березні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується в межах від 0 до 6 градусів тепла, в Криму до 3 градусів тепла.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, місячна кількість опадів очікується 26-50 мм, в гірських районах 40-85 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Бабак дав прогноз, коли настане весна2 лютого у День бабака харківський бабак Тимко зробив свій прогноз. Тимко ІІІ передбачив ранню весну.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря у березні складає від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, на Закарпатті та крайньому півдні України місцями 3-6 градусів тепла.

За даними Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря становить 22-37 градусів морозу, на півдні України 11-27 градусів морозу. Абсолютний максимум температури повітря - 16-29 градусів тепла. Середня місячна кількість опадів складає 24-50 мм, на Закарпатті та в Карпатах до 56-102 мм.

Нагадаємо, раніше харківський бабак Тимко зробив свій прогноз на весну.

Також ми писали, що в перші вихідні березня українці відпочиватимуть три дні поспіль. Загалом у цьому місяці буде 9 вихідних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: