Активи Януковича у Швейцарії будуть заморожені ще три роки – посольство

Читать на русском
Замороження активів українського президента-втікача Віктора Януковича і його оточення триватиме ще максимум три роки. Це передбачено законодавством Швейцарії.
Фото з відкритих джерел

Замороження активів українського президента-втікача Віктора Януковича і його оточення триватиме ще максимум три роки. Це передбачено законодавством Швейцарії.

Про це повідомляє посольство Швейцарії в Україні у Twitter.

Зазначається, що сім років тому Федеральна Рада Швейцарії ухвалила рішення про заморожування всіх активів Віктора Януковича та його оточення у країні. Цим заходом уряд Швейцарії прагнув уникнути ризику привласнення українських державних коштів.

Дипломати зазначають, що процес повернення цих активів досі триває.

«З того часу швейцарські органи влади тісно співпрацюють з партнерами, щоб завершити процес повернення цих активів українському народу на підставі судових рішень про їхнє незаконне походження. Згідно із законодавством, максимальна тривалість такого заморожування обмежена 10 роками», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, брюссельський журналіст Рікард Йозвяк повідомляв, що посли ЄС планують скасувати санкції проти колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Також на початку лютого він повідомляв, що Євросоюз може скасувати санкції проти сина Януковича Олександра та низки ексчиновників, оскільки Україна не надала переконливих доказів для продовження європейських санкцій проти цих осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: