Кабмін підтвердив можливість скасування санкцій щодо чиновників часів Януковича

Читать на русском
Санкції проти деяких чиновників часів президента Віктора Януковича, які запроваджені Європейським союзом, можуть бути скасовані у разі, якщо вони вже зіграли свою роль, вважають в КМУ.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Європейський союз має право скасувати впроваджені проти будь-кого санкції в тому випадку, якщо ці заходи принесли користь і зіграли свою роль.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи ймовірне скасування санкцій ЄС щодо сина колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Європа залишається на твердих непорушних позиціях щодо підтримки України, зокрема, і в санкційній політиці. Санкції тривають. Що стосується окремих фізичних осіб, там, де санкції зіграли свою роль щодо цих осіб, кошти або цінності, які були вкрадені - повернуті, звичайно, там санкції можуть завершувати свою дію», - заявив Шмигаль.

При цьому, нагадав прем'єр, це окрема процедура, яка повинна розглядатися в окремому порядку та «діалог про це між Україною та Європейським Союзом триває на абсолютно професійному рівні, і на законодавчому рівні повною мірою».

На думку Шмигаля, запровадження Євросоюзом нового глобального санкційного режиму за порушення прав людини дозволить розширити санкційні списки Європейського Союзу.

Нагадаємо, у березні 2014 року Євросоюз запровадив санкції у вигляді заморожування активів до майже двох десятків колишніх українських чиновників, які можуть бути причетні до розкрадання державних коштів.

10 лютого 2021 року стало відомо, що Євросоюз може скасувати санкції проти колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова, ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка, ексміністра освіти Дмитра Табачника і сина Януковича Олександра.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: