СБУ заблокувала «ботоферми», якими керували з Росії

Читать на русском
СБУ викрила на Львівщині ботоферми, які використовувалися російськими спецслужбами для розповсюдження антиукраїнського контенту.
фото СБУ

Кіберспеціалісти Служби безпеки викрили у Львівській області діяльність «ботоферм», які використовувалися російськими спецслужбами для поширення деструктивного контенту в Україні.

Про це повідомило ГУ СБУ у Львівській області в четвер, 25 лютого.

У МВС відреагували на блокування сайтівМВС рекомендує провести перевірку справи щодо блокування в Україні понад 400 сайтів. Про це написав у Facebook заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

СБУ з'ясувала, що кілька жителів регіону організували роботу так званих «ботоферм». Вони забезпечували технічну можливість віддаленої реєстрації облікових записів на загальнодоступних ресурсах і в соцмережах через російську вебплатформу.

«Використовуючи SIM-картки мобільного зв’язку українських і російських операторів, зловмисники створювали анонімні віртуальні акаунти. Через них вони розповсюджували недостовірну інформацію про ситуацію в Україні для створення панічних настроїв у суспільстві та дискредитації української влади. Також здійснювали псевдозамінування об’єктів інфраструктури регіону», - йдеться в повідомленні.

Також організатори «ботоферм» влаштовували псевдомінування об'єктів інфраструктури регіону.

В ході обшуків силовики вилучили комп'ютерну техніку і майже 900 ідентифікаторів SIM-карток мобільного зв'язку.

Досудове слідство триває.

Нагадаємо, сьогодні українських провайдерів зобов'язали обмежити доступ до 426 сайтів.

Також повідомлялося, що російського пропагандиста Дудкіна заарештували на два місяці. Раніше СБУ повідомила йому про підозру в держзраді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: