Жителям окупованих територій стане доступна послуга «єМалятко»

Читать на русском
Уряд дозволив жителям тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму користуватися послугою є-Малятко.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів дозволив жителям тимчасово окупованих територій користуватися послугою «єМалятко».

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 24 лютого.

Пакунок малюка: чи збільшиться допомога при народженні дитини в 2021 роціПілотний проєкт передбачає, що батьки зможуть обирати між готовим пакунком та його грошовим еквівалентом.

«Жителі тимчасово окупованих територій зможуть скористатися послугою «єМалятко». Це важливе рішення в контексті реінтеграційного блоку і підтримки українців, які постраждали в результаті російської агресії в Криму і на Донбасі», - зазначив він.

За його словами, сьогодні майже кожна українська родина при народженні дитини користується «єМалятко», оскільки це 9 державних послуг в одному вікні.

«Так, батьки немовлят зможуть отримати електронний примірник судового рішення про встановлення факту народження дитини. Після цього номер документа потрібно буде внести до заяви на порталі Дія, на підставі якої відділ РАЦС зареєструє народження та оформити свідоцтво», - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, в жовтні 2020 року президент Володимир Зеленський повернув допомогу у вигляді «пакета малюка». З січня 2021 року бебі-бокси почали доставляти в регіони України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: