Прокурор Одеської області прокоментував протести проти вироку Стерненку

Читать на русском
Прокурор Одеської області зазначив, що протести, які відбулися у Києві - це спроба тиску на суд, що неприпустимо.
Прокуратура Одеської областіВідкрите джерело

Позиція обвинувачення під час розгляду справи активіста Сергія Стерненка була абсолютно чітко обґрунтована, а надані під час процесу докази - достатніми для винесення вироку. Протести проти вироку Стерненку є спробою тиску на суд.

Про це заявив керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

«Суд виніс вирок у справі Стерненка на підставі пред'явленого прокуратурою обвинувачення, яке ми змогли в загальному процесі, як того вимагає чинне законодавство, довести. Суд прийняв обвинувальний висновок, який поки не вступило в законну силу. Воно ще має бути досліджено, згідно із законодавством, в апеляційному та касаційному порядку», - сказав він.

Костенко зазначив, що протести - це спроба тиску на суд, що неприпустимо.

«Хочу зауважити за певними коментарями та певними діями, що відбувалися під Приморським судом і зараз, я бачу по телеканалах, відбувається в Києві за висловом незгоди з вироком. На мою думку, як юриста, як прокурора, ці незгоди повинні відбуватися згідно з вимогами по вираз громадянської позиції. Якщо ми хочемо правова держава, суд повинен мати можливість виносити вироки без ось таких незаконних дій, тиску, спотворення процедури справедливого суду, на який має право кожен громадянин. Я впевнений в тому, що надалі прокуратура залишиться на тій позиції, що не можна оскаржити судове рішення за межами законної процедури, як того вимагає Конституція України як правової держави», - резюмував Костенко.

У вівторок увечері, 23 лютого, під стінами Офісу президента пройшла акція протесту через вирок активістові Сергію Стерненку, якому дали сім років в'язниці, визнавши винним у справі про викрадення людини. Під час акції протесту через зіткнення з поліцією постраждали 37 осіб, з них - 27 правоохоронців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: