У Зеленського прокоментували вирок Стерненку

Читать на русском

Глава держави Володимир Зеленський не втручався у розгляд кримінальної справи проти активіста Сергія Стерненка.

Глава держави Володимир Зеленський не втручався у розгляд кримінальної справи проти активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомила прессекретар президента Юлія Мендель в інтерв'ю «Українській правді» у вівторок, 23 лютого.

«Президент України не пропонував Сергію Стерненку ніяких посад, оскільки такі пропозиції не є частиною моделі соціальних ліфтів, які президент вважає найкращою моделлю відбору професіоналів на посади. Володимир Зеленський підкреслював і підкреслює, що покладається на незалежність і справедливість правоохоронної системи в розслідуваннях. Він не втручається у розслідування і не тисне на правоохоронні органи в будь-якій справі. Публічні заяви, якими президента намагаються залучити до цієї історії, є політизацією справи. Ніяких дзвінків від зазначеної засудженої особи президент не отримував. Глава держави вважає, що не повинен бути частиною спроб самопіару будь-якого активіста або політика, його ім'я не має використовуватися у спробах захиститися від судового вироку», - сказала Мендель.

Відзначимо, що Стерненко після оголошення вироку заявив, що Зеленський раніше пропонував йому обійняти держпосаду. У суді Стерненку передали мобільний телефон і сказали журналістам, що на іншому кінці - президент. Стерненко взяв трубку і «подякував Зеленського за вирок у своїй справі».

Слова Мендель про те, що Зеленський «не пропонував Сергію Стерненку жодних посад» спростував також й адвокат Масі Найєм.

«Це не правда. Я особисто був на зустрічі, на якій Президент пропонував йому посаду. Зі мною також було щонайменше десять осіб», - написав адвокат у Facebook.

Нагадаємо, сьогодні Стерненку оголосили вирок. Його звинуватили у викраденні та тортурах людини.

У 2018 році на Стерненка було скоєно відразу три замахи. Під час третього, 24 травня, загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Сам Стерненко стверджує, що захищався.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: