Стало відомо, скільки українців зможе провакцинувати одна бригада медиків

Читать на русском
В Україні в рамках кампанії вакцинації одна бригада медиків зможе вакцинувати 1320 осіб за місяць.
Global Look Press

В Україні одна мобільна бригада з вакцинації з шести осіб зможе робити щеплення від коронавірусу 1320 громадянам на місяць.

Про це повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як під час брифінгу у Києві, 19 лютого.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

Вона нагадала, що до складу мобільної бригади з імунізації входять: 1 лікар, 1 резервний лікар, 2 медичні сестри, 1 резервна медична сестра, 1 водій.

За словами Садов'як, одна медична команда зможе провести вакцинацію (в рамках граничного показника) для 1320 осіб на місяць.

Представник МОЗ також розповіла про тарифи, які Кабмін затвердив для медичних бригад.

«Який саме тариф буде для команд, які працюють і будуть вакцинувати наше населення. Його глобальна ставка становитиме 8247 грн, це медична команда, і тариф за медичну послугу з вакцинації, тобто, 25 грн за перше введення щеплення і 60 грн за повторне введення щеплення», - повідомила Садов'як.

Нагадаємо, вакцинація в Україні має розпочатися в лютому. Терміни довелося змінити через затримку поставок вакцин. Під час першого етапу вакцинації щеплення отримають 367 тис. населення. Всього буде сформовано 572 мобільні бригади з імунізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: