Львів готовий прийняти COVID-пацієнтів із Прикарпаття

Читать на русском
Львів готовий прийняти 100 пацієнтів з коронавірусом з Івано-Франківської області, де в лікарнях склалася гостра нестача місць.
фото міськрада Львова

Лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з коронавірусом з Івано-Франківської області, де виникла критична нестача ліжок для хворих.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у Facebook в середу, 17 лютого.

На Прикарпатті облаштують 600 додаткових COVID-ліжок – ЛяшкоВ Івано-Франківській області до кінця цього тижня додатково розгорнуть 600 ліжко-місць для хворих на COVID-19.

«Ми не можемо бути байдужими до ситуації, яка виникла в Івано-Франківську через спалах COVID-19. Сьогодні провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Ми готові прийняти до себе 100 пацієнтів із сусідньої області», - написав він.

За словами Садового, він вже повідомив про це рішення меру Івано-Франківська Руслану Марцінківу та головному санлікарю Віктору Ляшку, який прибув до регіону.

«Чому 100 місць? Загалом у Львові є 1300 ліжок, 217 з них зараз зайняті хворими на коронавірус. Порадившись з лікарями і усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було прийнято рішення про 100 ліжках. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих», - пояснив Садовий.

Він додав, що ще є питання щодо транспортування пацієнтів з Івано-Франківська, але його можна вирішити спільно.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в Івано-Франківську центральна лікарня переповнена COVID-пацієнтами. Крім того, близько 80% ліжко-місць заповнені і в міській клінічній лікарні №1. До регіону терміново вирушив головний санлікар Віктор Ляшко.

Сьогодні він повідомив, що на Прикарпатті облаштують 600 додаткових COVID-ліжок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: