У Чернівецькій ОДА заявили про «загрозливу ситуацію» з коронавірусом

Читать на русском
У Чернівецькій області заявили про «загрозливу ​​ситуацію» з поширенням коронавірусу. У лікарнях Чернівців закінчуються ліжка, відведені для лікування хворих COVID-19.

У Чернівецькій області заявили про «загрозливу ​​ситуацію» з поширенням коронавірусу. У лікарнях Чернівців закінчуються ліжка, відведені для лікування хворих COVID-19.

Про це заявив сьогодні голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у відеозверненні на сторінці в Facebook.

За словами голови ОДА, в Чернівецькій області зростає щоденна кількість госпіталізацій хворих COVID-19.

«Ситуація, яка складається з поширенням коронавірусу в області, є загрозливою. Щодня зростає кількість осіб, у яких діагностують коронавірус, у нас вона вже 400 осіб. Такого не було в нашій області, щоб кожен день госпіталізували понад 100 осіб», - сказав він.

Осачук зазначив, що медична система Чернівецькій області вперше за весь час пандемії піддалася такому навантаженню.

«Така велика кількість навантаження на нашу медичну систему вперше, адже ми постійно збільшували кількість ліжок. Якщо раніше завантаження було 50% від 900, то тепер у нас 50% від 1700 ліжок, які ми виділили для лікування коронавірусу», - пояснив голова ОДА.

Однією з «гарячих точок» є Чернівці. Також складна ситуація з COVID-19 спостерігається в низці районів області.

«У нас критична ситуація в міських лікарнях. Ми готові приймати хворих sз Чернівців в Новоселицьку ЦРЛ та Герцаївську ЦРЛ. Ми готові повністю перепрофілювати лікарні, які надаватимуть допомогу лише хворим на коронавірус. Ми перепрофілювали дитячу лікарню для лікування дорослого населення», - заявив він.

Крім того, на цьому тижні область розгляне питання про закриття всіх навчальних закладів через складну ситуацію з COVID-19. Навчальні заклади можуть закрити як мінімум на 2 тижні.

Раніше повідомлялося, що Івано-Франківської області посилюють карантин через критичну ситуацію з коронавірусом. Область матиме карантинні обмеження «червоного» рівня з наступного тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: