У МОН надали школам рекомендації через погіршення погоди

Читать на русском
У МОН закликали керівників навчальних закладів розглянути можливість організації освітнього процесу в дистанційній формі на період ускладнення погодних умов.

У МОН закликали керівників навчальних закладів розглянути можливість організації освітнього процесу в дистанційній формі на період ускладнення погодних умов.

Про це йдеться в оприлюднених у п'ятницю, 12 лютого, рекомендаціях МОН.

«У зв'язку зі складними погодними умовами та зниженням температури повітря, Міністерство освіти і науки України рекомендує вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров'я дітей та належну організацію освітнього процесу», - повідомляє МОН.

Відповідний лист Міністерство направило керівникам департаментів (управлінь) освіти та науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та керівників установ загальної середньої освіти.

«Просимо розглянути можливість організації навчання учнів із використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів», - йдеться в листі.

Також рекомендується роз'яснити учням небезпеку переохолодження та розповісти про техніку безпеки.

У Києві школи та дитячі сади відновлять роботу з 15 лютого. Це рішення затвердила київська влада. Про це повідомляє сайт Київської міської державної адміністрації.

Виконувач обов'язки київського мера Валентин Мондриївський зазначив, що незабаром замість снігопадів встановиться морозна погода без опадів і це дозволяє повернути дітей до навчальних закладів.

«Комунальні служби підготували будівлі садів і шкіл і перевірили, в першу чергу, на підключення тепла, адже за прогнозами температура вдень повинна впасти місцями до мінус 15. Ми стежимо за ситуацією і в разі необхідності будемо ухвалювати оперативні рішення, але зараз жодних побоювань немає, і абсолютно всі навчальні заклади відкриють свої двері в понеділок», - сказав чиновник.

Раніше повідомлялося, що столичні школи та дитсадки не працювали 11 і 12 лютого. Установи закривали через ускладнення погодних умов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: