Хабар Холодницькому: двом підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків двом підозрюваним.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 квітня строк дії обов'язків, покладених на двох підозрюваних у наданні 5 мільйонів доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Такі рішення 9 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків підозрюваних колишнього менеджера Burisma Group Андрія Кічі та ексдиректорки організаційно-розпорядчого департаменту Державної фіскальної служби Олени Мазурової прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя їх задовольнила.

Так, Мазуровій продовжили такі обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі. Також суд продовжив наступні обов'язки Кічі: не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі.

Як відомо, Мазурову взяли під варту із альтернативою 120,02 млн грн. Після цього за неї внесли заставу і вона вийшла з-під варти. Пізніше суд розглянув клопотання адвоката експосадовиці ДФС Мазурової про зменшення розміру застави з 120,02 до 41,33 млн грн. Суддя задовольнила клопотання частково і зменшила її заставу до 113,02 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили Злочевському про підозру в організації надання $5 млн неправомірної вигоди їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком, де підозрюваним є й ексміністр екології. Пізніше його викликали на допит, а через неявку оголосили в розшук. Після цього Злочевського заочно взяли під варту.

Раніше НАБУ затримало трьох осіб за підозрою в дачі хабара Холодницькому і директору Бюро Артему Ситнику в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, зазначені особи намагалися підкупити керівників антикорупційних органів за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру Злочевському. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку України, виданого підконтрольному Сергію Курченку «Реал банку», і легалізації цих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: