В ЄС назвали умову надання Україні 600 млн євро

Читать на русском
Для того, щоб отримати транш від Євросоюзу в розмірі 600 млн євро, Україна має виконати вісім структурних заходів і досягти прогресу в переговорах з МВФ.

Для того, щоб отримати транш від Євросоюзу в розмірі 600 млн євро, Україна має виконати вісім структурних заходів і досягти прогресу в переговорах з МВФ.

Про це під середу, 10 лютого, заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

«Надання другого траншу вимагатиме виконання Україною 8 структурних заходів, які Україна взяла на себе зобов'язання реалізувати, і, по-друге, треба досягти позитивного прогресу з МВФ в рамках програми Stand-by. Дуже важливо забезпечувати судову реформу, зробити антикорупційну інфраструктуру дієвої та покращувати інвестиційний клімат», - сказав він.

Також Домбровскіс назвав умовою виділення траншу боротьбу з корупцією.

«На мою зустріч з прем'єр-міністром я підкреслив, що зусилля по боротьбі з корупцією також важливі для наступного траншу макрофінансової допомоги ЄС», - заявив він.

За словами віцепрезидента ЄК, в ЄС вважають, що боротьба з корупцією і реформа у сфері юстиції є важливим пріоритетом для України з часів Революції Гідності.

«ЄС значно інвестував в підтримку ефективної антикорупційної інституційної архітектури в Україні. ЄС готовий підтримати Україну на її важкому шляху до успіху. Ми закликаємо всі фракції, орієнтовані на реформи, зібратися разом і дати чіткий сигнал про прихильність України зробити шлях реформ незворотнім», - підкреслив Домбровскіс.

Шмигаль назвав боротьбу з корупцією одним із головних завдань уряду.

«Хочу запевнити, що попри всю складність викликів, які стоять перед нами, ми продовжуємо впровадження системних реформ в Україні, спрямованих на поглиблення економічної інтеграції з Європейським Союзом», - сказав український прем'єр.

Під час зустрічі сторони почали консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС. Зокрема, мова йде про прискорення і розширення сфери скасування ввізного мита в торгівлі.

«Упевнений, що підтримання постійного діалогу сприятиме усуненню торгових бар'єрів у взаємній торгівлі», - сказав голова українського уряду.

Раніше голова Європейської Ради анонсував візит в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: