Президент Єврокомісії попросила країни ЄС поділитися вакцинами з Україною

Читать на русском
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попросила країни-члени ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин від коронавірусу Україні.
Фото - Reuters.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попросила країни-члени ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин від коронавірусу Україні.

Про це вона сказала під час виступу на Форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Завдяки COVAX лікарі і медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця. Ще мільйони доз вакцини надійдуть до України до літа. ЄС — найбільший донор ініціативи COVAX, і ми цим пишаємось. І на додачу до COVAX я попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні», — сказала фон дер Ляєн.

Зі слів президентки ЄК, усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві, їх було ретельно перевірено незалежним європейським агентством з лікарських засобів.

Нагадаємо, в лютому розпочнеться вакцинація. Як відомо, Україні отримає за програмою COVAX 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а до кінця першого кварталу до 3,7 млн ​​доз вакцин компанії AstraZeneca.

Також у МОЗ представили план вакцинації українців від COVID.

«Слово і діло» зібрало все, що відомо про COVID-вакцинацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: