В Одеській області митників спіймали на хабарі

Читать на русском
Відзначається, що фігуранти погрожували імпортерам затягувати процес митного оформлення, а також безпідставно підвищувати рівень обов'язкових платежів.

СБУ викрила чиновників митниці та Держспоживслужби, які, за версією слідства, систематично вимагачі гроші за нестворення штучних перешкод при оформленні вантажів.

Про це в понеділок, 8 лютого, повідомляє пресслужба СБУ.

Відзначається, що фігуранти погрожували імпортерам затягувати процес митного оформлення, а також безпідставно підвищувати рівень обов'язкових платежів.

Співробітники спецслужби встановили, що за місяць митники заробляли до трьох тисяч доларів США. За наявною інформацією, схема проіснувала декілька місяців. Правоохоронці затримали одного із фігурантів при отриманні чергового траншу від імпортерів. Йому було повідомлено про підозру.

Планується затримання й інших фігурантів. Також перевіряється можлива причетність до корупційної схеми інших посадових осіб та керівників Одеської митниці.

СБУ також викрила на корупції головного спеціаліста одного зі структурних підрозділів Держспоживслужби в Одеській області.

За даними слідства, чиновник систематично вимагав неправомірну вигоду у комерсантів. За хабарі він гарантував їм непритягнення до відповідальності за виявлені під час перевірок правопорушення. В ході досудового розслідування оперативники задокументували один з фактів отримання зловмисником і його підлеглим хабаря з менеджера комерційної структури.

Правоохоронці затримали чиновника після отримання чергового хабаря. За обома фактами розпочато кримінальні виробництва, вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру.

Раніше в Черкаській області на хабарі затримали помічника судді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: