Колишньому керівникові ДАБІ повідомили про підозру та оголосили у розшук

Читать на русском
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України за фактом вчинення пособництва у підробленні офіційного документа та використанні при призначенні на посаду (ч. 5 ст. 27, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в понеділок, 1 лютого.

«За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані», - йдеться у повідомленні.

За інформацією, мова йде про колишнього голову ДАБІ Олексія Кудрявцева. У 2018 році комісія з питань держслужби заявила, що у нього підроблений диплом. У грудні 2018 Кабінет міністрів звільнив його.

Нагадаємо, раніше посаду т.в.о. голови ДАБІ займав Богдан Федоренко. Його Кабмін звільнив наприкінці травня цього року.

Також повідомлялося, що 23 жовтня уряд усунув Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова з поста очільника Державної сервісної служби містобудування України.

Крім того, Кабмін визнав розпорядження таким, що втратило чинність, про тимчасове виконання обов'язків голови ДАБІ Богданом Федоренком.

«Слово і діло» розбиралося, які функції виконує ДАБІ та чи перетинаються завдання установи з іншими держорганами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: