У Чорному морі відбулися спільні тренування України та США

Читать на русском
Сьогодні в Чорному морі відбулися спільні тренування катерної тактичної групи із залученням морської авіації ВМС ЗСУ із американським есмінцем та кораблем забезпечення.
mil.gov.ua

Сьогодні в Чорному морі відбулися спільні тренування катерної тактичної групи із залученням морської авіації ВМС ЗСУ з американським есмінцем та кораблем забезпечення.

Всі елементи навчання були сплановані й відпрацьовані відповідно до стандартів і процедур НАТО. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Метою тренування було забезпечення безпеки в Чорному морі та сумісності екіпажів кораблів ВМС України й ВМС США для виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Відзначається, що під час тренувань були відпрацьовані елементи тактичного маневрування, освітлення морської ситуації в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

За словами командира ракетного есмінця ВМС США Томаса Ралстона, у результаті двосторонніх тренувань вдалося зміцнити партнерство між США та Україною.

«Взаємодія і двосторонні навчання з нашими партнерами проводяться для підтримки регіонального співробітництва та забезпечення морської безпеки. Я з нетерпінням чекаю на майбутні можливості спільних тренувань із українським флотом», - сказав він.

Раніше в Херсонській області, в районі виконання бойових завдань відбулися щоденні тренування особового складу щодо відображення збройного нападу противника.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: