САП скерувала до суду справу стосовно харківської судді

Читать на русском
У Національному бюро ухвалили рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді, а прокуратура склала обвинувальний акт.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Дзержинського районного суду міста Харкова Ірини Грищенко в одержанні неправомірної вигоди.

Стосовно неї склали обвинувальний акт і скерували до суду, повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення судді одного з районних судів міста Харкова, якого у травні 2020 року викрито на отриманні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

27 травня НАБУ і САП спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили Грищенко одразу після отримання неправомірної вигоди у 4000 доларів. Пізніше їй повідомили про підозру. Після суддю відсторонили від здійснення правосуддя.

За версією слідства, вона одержала ці кошти за винесення ухвали про повернення обвинуваченому у кримінальному провадженні понад 30 тисяч доларів. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з січня 2020 року.

Нагадаємо, за даними Судової влади України, Грищенко обрали заступницею голови Дзержинського райсуду Харкова лише 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: