В ЄС мають намір заборонити використання вакцини від коронавірусу для літніх людей

Читать на русском
В Євросоюзі заявили про те, що немає достатньо даних про те, наскільки добре вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca діє у людей старше 65 років.

В Євросоюзі заявили про те, що немає достатньо даних про те, наскільки добре вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca діє у людей старших за 65 років.

Про це заявила голова Європейського агентства ліків (EMA) Емер Кук, передає видання The Guardian.

Кук повідомила, що зараз агентство вивчає повноту даних досліджень. Вона зазначила, що не хоче випереджати рішення EMA, але це можливо, що COVID-вакцина AstraZeneca отримає дозвіл на використання лише у певних вікових групах.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що в Україні не буде дефіциту вакцин від COVID-19Сказано 30 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Генеральний директор AstraZeneca Паскаль Соріот визнав, що існує «обмежений обсяг даних» про вплив вакцини на людей похилого віку. Однак голова компанії наполягає, що цієї інформації достатньо, аби показати «сильне виробництво антитіл у літніх людей, подібне до того, яке ми бачимо у молодих людей».

Соріот заявив, що зрозуміє, якщо деякі країни «з обережності використовуватимуть вакцину тільки на у більш молодих людей».

Раніше консультативна група експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднила рекомендації щодо застосування вакцини від коронавірусу американської компанії Moderna.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: