У США вперше виявили «бразильський штам» COVID

Читать на русском
У США виявили перший випадок бразильського штаму коронавірусу. Заразився житель Міннесоти.
фото з відкритих джерел

У штаті Міннесота виявили людину, інфіковану новим штамом коронавірусу, який в останні тижні з великою швидкістю поширювався в Бразилії.

Про це повідомляє The Washington Post.

Розробники вакцини Moderna заявили про її ефективність проти мутацій COVIDАмериканська фармацевтична компанія Moderna заявила, що розроблена нею вакцина захищає від мутацій коронавірусу, які були виявлені у Великій Британії та Південно-Африканській Республіці.

За даними департаменту охорони здоров'я Міннесоти, вірус виявили у «жителя Міннесоти, який нещодавно подорожував до Бразилії». Інфекція підтвердилася шляхом геномного секвенування випадкових зразків крові в рамках програми спостереження.

Інфікований повідомив про погане самопочуття в перший тиждень січня і зробив тест 9 січня. У департаменті охорони здоров'я заявили, що зараз хворий знаходиться на ізоляції, департамент продовжує розслідування цього випадку.

Як відомо, на сьогодні в світі зафіксовано поширення трьох нових небезпечних штамів коронавірусу - з Великої Британії, Південної Африки і Бразилії. Всі вони, за попередніми даними, є більш заразними.

За даними Інституту Роберта Коха (RKI), виявлений в Бразилії новий варіант коронавірусу схожий своїми змінами на мутацію, яку виявили у Південній Африці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще в двох країнах виявили «британський» штам COVID.

У Канаді виявили «африканський» штам коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: