У Франції Інститут Пастера припинив розробляти вакцину від коронавірусу

Читать на русском
У Парижі Науково-дослідний інститут імені Луї Пастера припинив свій основний проєкт із розробки вакцини від коронавірусу.

У Парижі Науково-дослідний інститут імені Луї Пастера припинив свій основний проєкт із розроблення вакцини від коронавірусу.

Про це йдеться на сайті інституту в понеділок, 25 січня.

Подібне рішення фахівці схвалили після того, як перші клінічні дослідження показали недостатньо хороші результати. Препарат розроблявся у співпраці з фармацевтичною компанією Merck&Co.

«При перших випробуваннях на людях передбачувана вакцина добре переносилася, але викликала імунні відповіді, які були гірше, ніж у людей, які одужали природним шляхом, і в порівнянні з тими, які спостерігалися при використанні дозволених вакцин», - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що Інститут Пастера продовжить розробку інших вакцин-кандидатів та підтримуватиме активну наукову мобілізацію для боротьби з пандемією COVID-19.

Розробкою вакцини від коронавірусу у Франції займається й компанія Sanofi. Однак вона очікує, що вакцина буде готова не раніше кінця 2021 року.

Раніше ЄК зажадала від AstraZeneca пояснити скорочення постачання вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: