Кіпр готується відкрити кордон для українських туристів

Читать на русском
Кіпр планує з лютого почати поступово знімати карантинні обмеження. Очікується, що для українців кордон Кіпру відкриється з 1 березня.
kamyou.com.ua

Республіка Кіпр планує з лютого почати поступово знімати карантинні обмеження. Очікується, що для українців кордон Кіпру відкриється з березня.

Про це з посиланням на Міністерство туризму Кіпру повідомляє «Європейська правда».

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

Як зазначається, Кіпр став першою державою в Євросоюзі, яке збирається дозволити в'їзд на свою територію туристам з України після повного закриття кордонів під час другої хвилі пандемії.

Під відкриття кордонів підпадають 56 країн - держави ЄС і Європейської економічної зони; держави зі спільного «зеленого списку» ЄС з низьким рівнем захворюваності, а також незалежно від їх поточного епідемічного стану Україна, РФ, Білорусь, Велика Британія, Ізраїль, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ і Саудівська Аравія.

Карантинні обмеження для громадян 56 країн будуть поступово знімати з 1 лютого. Влада Кіпру обіцяє, що не пізніше ніж 1 березня кордон для туристів з України буде відкритим.

Однак якщо Україна потрапить під визначення «червоної» зони, то від українських туристів будуть вимагати ПЛР-тест не пізніше ніж за 72 годин до вильоту, а потім ще один тест, після прильоту. За обидва тести платить турист.

Якщо ж турист заразиться коронавірусом, то оплату лікування бере на себе уряд Кіпру.

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ України оновило список «червоних» і «зелених» країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: