Убивство Дар'ї Лук'яненко під Одесою: обвинуваченому винесли вирок

Читать на русском
Одеській суд засудив обвинуваченого у вбивстві 11-річної Дар'ї Лук'яненко Миколу Тарасова до 15 років в'язниці. Також він повинен буде сплатити 800 тис грн компенсації.
скріншот з відео Думська

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав винним Миколу Тарасову у вбивстві 11-річної Дар'ї Лук'яненко і засудив до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє місцеве видання «Думська».

Таке рішення сьогодні винесла колегія суддів. Тарасова визнали винним у викраденні, вбивстві, замаху на зґвалтування і нарузі над тілом Дар'ї Лук'яненко і призначили покарання - 15 років в'язниці.

Крім того, Тарасова також зобов'язали виплатити сім'ї убитої дівчинки 800 тис. грн в якості компенсації моральної та матеріальної шкоди. Як повідомив адвокат потерпілих, ці гроші передадуть дітям-сиротам.

Після набуття чинності вироку термін покарання буде обчислюватися з моменту затримання Миколи Тарасова - з 20 червня 2019 року.

Також повідомляється, що потерпілі оскаржать вирок у апеляції.

Відзначимо, за даними місцевих порталів, сьогодні прямо під час засідання суду Микола Тарасов лезом почав різати собі горло. Його вивели з залу для надання медичної допомоги. Засідання було перервано. Пізніше Тарасова знову доставили для оголошення вироку.

Нагадаємо, 11-річна Дарина Лук'яненко зникла в смт Іванівка Одеської області 13 червня 2019 року. Дівчинка пішла на танцювальний гурток і не повернулася.

Тіло знайшли через шість днів у вигрібній ямі приватного будинку підсудного, розташованого поруч з місцем, де дівчинка зникла.

За даними поліції, Тарасов спробував зґвалтувати дівчинку, після - придушив і завдав тілесних ушкоджень гострим предметом. Потім зв'язав ноги, надів на голову пакет, замотав його скотчем, прив'язав до ніг каміння і кинув в отвір вуличного туалету.

Як повідомлялося, в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета суд долучив 11 томів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: