У Кличка пояснили, чому в столиці погіршилось повітря

Читать на русском
У Києві зафіксовано забруднення повітря через активну роботу котлових систем у приватному секторі у зв’язку з різким зниженням температури.
Фото з відкритих джерел

У Києві зафіксовано забруднення повітря через активну роботу котлових систем у приватному секторі у зв’язку з різким зниженням температури.

Про це повідомляє Управління екології та природних ресурсів КМДА.

«У зв’язку з різким зниженням температурних показників мешканці приватних садиб почали активно спалювати тверді побутові відходи, до яких також потрапляє сміття з пластиком, що впливає на забруднення повітря», – розповів Олександр Савченко, в. о. начальника екологічного управління.

Також зазначається, що погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі.

«Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром. Дані погодні умови перешкоджають перемішуванню атмосферних шарів повітря та сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі», – додав Савченко.

Раніше повідомлялось, що у Києві фіксують небезпечний рівень забруднення повітря. Вранці 20 січня українська столиця була на 13 місці у світовому рейтингу забрудненості повітря серед мегаполісів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: