До київських пунктів обігріву за час морозів звернулися понад 400 осіб

Читать на русском
У Києві за п'ять днів сильних морозів до трьох десятків пунктів обігріву звернулися 420 осіб. За неофіційними даними, від холодів померли 17 безхатьків.
facebook.com/romagrishchuk

У столиці за п'ять днів сильних морозів до трьох десятків пунктів обігріву звернулися 420 осіб. Днями відкрився цілодобовий пункт обігріву з гарячим чаєм у приміщенні київського вокзалу.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА у вівторок, 19 січня.

Синоптики дали прогноз погоди на ВодохрещеНа Водохреще у вівторок, 19 січня, в Україні очікується морозна погода, а на Заході країни прогнозується сніг.

«У Києві з настанням холодів запрацювали 33 пункти обігріву, 10 із них функціонують у цілодобовому режимі. За п’ять днів роботи пунктів туди звернулось 420 осіб», - йдеться в повідомленні.

У КМДА нагадали, що в деяких пунктах обігріву є банк одягу. Його створили на волонтерських засадах. Жителі міста можуть допомогти тим, хто потребує теплих речей, і принести їх до найближчого такого пункту.

Водночас, як повідомив напередодні народний депутат Роман Грищук у Facebook, за неофіційними даними з нового року на вулиці через холод померли 17 безхатьків.

«Мобільних пунктів обігріву немає, більшість стаціонарних пунктів - для галочки», - написав він.

Нардеп, зокрема, розповів, що лише з другого разу вдалося запустити пункт обігріву для безхатьків на київському вокзалі. Зараз там чергують соцпрацівники, людям дають гарячий чай. Незабаром в пункті обіцяють організувати і харчування. Працювати такий пункт буде цілодобово.

Відзначимо, за прогнозом синоптиків, протягом дня 19 січня в Києві утримається холодна погода: вдень 13-15 градусів морозу. Температура 20 січня вночі 15-20 градусів, а вдень 6-11 морозу. 21 січня очікується потепління - вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Нагадаємо, в ДСНС повідомляли, що за добу до пунктів обігріву по всій Україні звернулися близько 1400 осіб. Всього розгорнуто 4979 таких пунктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: