США повністю вивели війська з Сомалі

Читать на русском
Виведення підрозділів Збройних сил США з Сомалі повністю завершене відповідно до розпорядження президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.
Фото - The Wall Street Journal.

Виведення підрозділів Збройних сил США з Сомалі повністю завершене відповідно до розпорядження президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

Для евакуації сил і засобів у берегів Сомалі створили військово-морське угруповання ВМС США, в яке входив авіаносець USS Nimitz. Він прибув в оперативний район 21 грудня. Підтримку діям щодо виведення американського контингенту надавав також десантний корабель ВМС США USS Makin Island, на борту якого знаходилися, згідно місцевому виданню Somali Guardian, декілька сотень спецпризначенців, пише Associated Press.

Очільник Пентагону планує закінчити усі війни за участі СШАУсі війни, в яких бере участь армія Сполучених Штатів, повинні бути завершені, а американські солдати мають повернутися додому.

Нагадаємо, президент США Трамп розпорядився 4 грудня про виведення майже всіх американських військ із Сомалі на початку 2021 року.

Командування АФРІКОМ оголосило, що близько 700 військовослужбовців США, які перебували в Сомалі, виведені з території цієї країни. Згідно з наявною інформацією, основна частина з них була перекинута на морську експедиційну базу США у Джибуті. Низка підрозділів доставлений до Кенії, де також існують об’єкти США.

Загалом у Африці перебувають до 6 тис. військовослужбовців США.

Раніше ми писали, що очільник Пентагону планує закінчити усі війни за участю США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: