У МОЗ розповіли про ситуацію з грипом в Україні

Читать на русском
В Україні за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 89 тисяч людей. Зараз захворюваність нижче епідпорогу.
фото з відкритих джерел

В Україні за минулий тиждень на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) захворіли понад 89 тисяч осіб, з них третина - це діти. Епідпоріг в країні поки що не перевищений.

Такі дані оприлюднені на сайті МОЗ.

Захист від вірусу: як українці робили щеплення проти грипу останні два рокиУ попередні роки українці не скористалися й половиною закуплених проти грипу вакцин. У 2020 році на грип перехворіло вже близько 1 млн людей.

Так, за тиждень на грип захворіли 89 133 особи.

На сьогоднішній день показник інтенсивності захворюваності в Україні становить 234,6 на 100 тисяч населення. Таким чином, інтенсивність захворюваності на 51,4% менше епідеміологічного порогу.

«В країні не зафіксовано географічного поширення грипу. За результатами лабораторного дослідження зразків матеріалів від хворих позитивних результатів на вірус грипу не отримано, проте визначені віруси SARSCoV-2», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що за тиждень в Україні не було виявлено жодного летального випадку від грипу. Вакцинувалися 2895 українців.

При цьому з початку епідсезону захворюваність на грип та ГРВІ на 8,5% вище показника за аналогічний період минулого року, додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявляли, що в Україні на цьому і на наступному тижні очікується зростання рівня захворюваності на грип. Це стане наслідком масових зібрань на новорічні свята.

Також повідомлялося, що в Києві знижується кількість хворих на грип і ГРВІ.

«Слово і діло» дізнавалося, які штами грипу циркулюватимуть в Україні в цьому епідсезоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: