У світі подорожчала нафта

Читать на русском
13 січня зросла ціна нафти. Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить 57,28 дол. за барель. Це на  0,7 долара вище ціни на момент закриття попередньої сесії.
Фото - fbc.ua

У середу, 13 січня, зросла ціна нафти на тлі даних Американського інституту нафти (API), що показали суттєвіше, ніж очікувалося, зниження запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Світова ціна нафти і вартість бензину в Україні в 1997-2020 рокахСвітові ціни на нафту впали до 30 доларів за барель. Чи зможе це вплинути на вартість бензину в Україні.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить 57,28 дол. за барель, що на 0,7 дол. (1,24%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на 0,57 дол. (1,07%) - до 53,78 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні 56,58 дол. і 53,21 дол. відповідно.

Згідно з даними API, запаси нафти у США впали за підсумками минулого тижня на 5,8 млн барелів, при прогнозному зниженні на 2,3 млн бар. Зниження було зафіксоване за підсумками третього тижня поспіль і стало максимальним з кінця жовтня. На тиждень раніше запаси скоротилися на 1,7 млн ​​барелів.

Нагадаємо, раніше Світовий банк зробив прогноз цін на нафту.

Також ми писали, що країни ОПЕК+ узгодили поступове збільшення видобутку нафти на 2 млн барелів на добу з березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: