Стало відомо, скільки нападів на журналістів сталося у 2020 році

Читать на русском

В Україні в 2020 році зафіксовано 77 випадків фізичної агресії стосовно журналістів або знімальних груп.
1k.com.ua

В Україні у 2020 році зафіксовано близько 80 випадків фізичної агресії щодо журналістів або знімальних груп. Загальна кількість постраждалих працівників ЗМІ ‒ 101.

Про це в Facebook повідомив глава Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, посилаючись на дані моніторингу Індексу фізичної безпеки журналістів України.

Кирило ТимошенкоЗаступник Керівника Офісу Президента України
Тимошенко пообіцяв створити декілька пулів журналістівСказано 19 червня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Так, в Україні на журналістів у 2020 році скоєно 77 нападів, постраждала 101 особа. У 2019 зафіксували 75 нападів, в яких постраждали 86 осіб.

Як уточнив Томіленко, в минулому році найбільше страждали від нападів працівники медіа в Києві і області - 26 випадків. На другому місці - Одеська область (дев'ять випадків), у Львівській та Харківській - по шість, в Дніпропетровській і Херсонській - по п'ять.

«Зростання випадків фізичної агресії щодо журналістів в НСЖУ, перш за все, пов'язують з психологічним напруженням у суспільстві, викликаним впровадженими урядовими карантинними обмеженнями», - зазначив він.

Так, із загального числа нападів 14 разів проявляли агресію по відношенню до працівників ЗМІ порушники карантину. Представники поліції та інших правоохоронних структур - шість разів, чиновники і депутати - чотири рази. Один випадок стався із застосуванням зброї.

Нагадаємо, Мінкультури готує закон про захист діяльності журналістів.

А в Раді хочуть збільшити штрафи за злочини проти журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: