ЦВК Казахстану оголосила попередні дані парламентських виборів

Читать на русском
Правляча в Казахстані партія Нур Отан, очолювана експрезидентом Нурсултаном Назарбаєвим, за попередніми даними ЦВК, перемагає на парламентських виборах.

Керівна в Казахстані партія «Нур Отан», очолювана експрезидентом Нурсултаном Назарбаєвим, за попередніми даними ЦВК, перемагає на парламентських виборах.

Вона отримала 71,09% голосів виборців.

Також до парламенту проходять партія «Ак жол» (Світлий шлях) і «Народна партія Казахстану» (НПК), які присутні і в нинішньому складі мажилісу. Вони набирають 10,95% і 9,1% відповідно.

Партії «Ауїл» і «Адал», що набирають, за даними Центрвиборчкому, 5,29% і 3,57% відповідно, не подолали 7-відсотковий бар’єр.

Остаточні підсумки виборів депутатів мажилісу парламенту Республіки Казахстан, які обираються за партійними списками, Центральна виборча комісія встановить на засіданні після отримання всіх оригіналів протоколів територіальних виборчих комісій.

Нагадаємо, в Казахстані в неділю пройшли вибори депутатів мажилісу (нижня палата) парламенту і масліхатів (місцевих представницьких органів).

Також вчора у Киргизстані завершилося голосування на дострокових виборах президента і референдум з питання про форму правління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: